Seikkaileminen on vaivan arvoista

-Aristoteles

Matkustaminen on ihanaa. Varhaisimmat muistoni matkustamisesta liittyvät hotellin käytävillä seikkailuun, välähdyksiin eksoottisten ruokien maistelusta ja vieraiden kielten kuulemisesta. Muistan jo pienenä lapsena miettineeni, kuinka erikoiselta tuntui ajatus, että joku oikeasti asuu siellä missä me olimme vain lyhyesti kylässä. Jollekin tämä kaupunki; sen mukulakivet, tuoksut, valot, ruuat ja tunnelma olivat arkea.

Lapsuudessani emme matkustaneet paljon ja Maailman näkeminen ja kokeminen muodostui mahdolliseksi vasta aikuusiällä. Minusta on ihanaa huomata, että samalta pallolta voi löytyä jokin toinenkin maa, jonka kokee jollakin lailla omakseen. Paikka, jonne tuntuu mukavalta palata.

Ja kun lapset syntyivät, olemme halunneet tarjota heille mahdollisuuden nähdä ja kokea erilaisia kulttuureja, maistella makuja, haistella torien tuoksuja ja olla vain ja omaksua.

Lasten kanssa matkustaminen on paikoitellen jännää, toisinaan stressaavaa, mutta ehdottomasti ihan super-hauskaa! Varsinkin kun muistaa itsekin relata 😉

Ihanaa reissua! Jutut löydät tuosta vierestä!

pus, Paula

*