Keskikesän juhla on taas täällä 🙂 Kun tämä juttu on nenäsi edessä, olemme me siirtyneet jo Helsingistä maaseudun rauhaan koko perheen voimin. Vaikka kaupunkijuhannuskin oli viime vuonna ihan hauska ja nautin matkailun jännityksestä, on mökkeilyssäkin oma vetovoimansa.

Mökkeilijöinä me olemme aikalailla kaikkiruokaisia. Mua ei hirvittäisi täysin tsehovilainen tunnelmakaan öljylamppujen ja kaasuhellojen keskellä, mutta lasten kanssa oon oppinut arvostamaan tietynlaista elämisen helppoutta: hanasta tulee vettä, pyykit voi pestä ja sadepäivän yllättäessä saat ostettua lisäaikaa mieluummin leffan kuin itikan tappo kilpailun muodossa 😉

Seuraavat jutut ajattelin kynäillä iloksenne täältä ikivanhojen huonekalujen keskeltä, nimittäin tällä kertaa me olemme mökkeilemässä omalla lapsuuden mökillämme. Tai oikeastaan tämä on vanha talo, jossa portaat natisee, ikkunalasi aaltoilee auringonvalossa ja keittiötä komistaa vanha valurautainen keskuslämmitysuuni. Täällä on lapsille paljon ihmeteltävää ja kysyttävää. Ja niitä juttujakin on jonossa iso pino. Hieman toivon, että saisin hyviä kuvituskuvia napsittua täällä. Ja ehkä saisin instankin puolelle jotain kivaa ihmeteltävää aikaiseksi. Mutta varoitan, tahti saattaa olla hitusen verkkaisempi kuin kaupungissa, sillä lomallahan tässä ollaan 🙂

Jos sulla on varsin malttamaton olo ja olet itsekin siellä riippukeinussa vailla parempaa tekemistä (joka on, by the way, sangen upea olotila!) niin käy lukaisemassa mun lempparit, linkkaan ne tähän ja tähän 😉 Luku-urakan oheen suosittelen itse lempijuomaani Aperol Spritziä, joka lennättää mut aina muistoissani pieneen ihanaan San Gimignanon tornikaupunkiin Italiassa. Siellä, Leon Bianco – hotellin edustalla, vuonna 2009 me kirjoittelimme kortteja kotiin tulevan mieheni kanssa ja nautimme parit tämmöiset.

Ihanaa keskikesän juhlaa ja rentouttavia lomapäiviä. Ja kesäisen lämmin kiitos sinulle kun olet mukana lukemassa! Teitä onkin taas enemmän kuin viime kuussa 🙂

pus, Paula

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meidän lempparit