Lapsiperheessä yksi asia on aina vakio. Nimittäin se, kuinka paljon lapsille tarvitsee jatkuvalla syötöllä hankkia jos jonkinmoista kampetta ja rompetta ja se, kuinka paljon sitä jää käyttämättömäksi toisesta päästä. Kasvuspurttien keskellä pikkuveli kiihdytti muutamassa viikossa yhdestä vaatekoosta ohi siinä missä isosiskolla kasvu kolmivuotaana on toistaiseksi hieman rauhallisempaa. Mutta yhtä kaikki: viime kevään ja kesän vaatteet ovat auttamatta molemmille liian pieniä takkeja, kenkiä ja hattuja myöten. Mulla on vintillä kolme isoa muovilootaa, joista yhdessä on lapsille odottamassa tulevia, isompia kokoja (eli astia, jonne hilloan hyviä ale-ja kirppislöytöjä tai ystäviltä kiertoon tulleita vaatteita 😊) ja kahdessa muussa on edelliseltä sesongilta pieneksi jääneitä vaatteita. Joten oli aika suunnata myyntihommiin itsekin – ei pelkästään kiertelemään rekkien välissä ostopäätöstä suunnitellen 😉

Hypätkääpä siis mukaan fiilistelemään pääkaupunkiseudun Second Hand myymälöitä 🙂

Akseli on noussut jo eräänlaiseen kulttimaineeseen pääkaupunkiseudulla. Tuo Espoon Mankkaalla (ja nykyään myös Lommilassa) sijaitseva loisteputkin valaistu tavarataivas odottaa innokasta penkojaa viikon jokaisena päivänä! Hyllytolkulla kirppis aarteita, riveittäin käytäviä, sovituskoppeja ja peilejä. Ja kun väsy iskee, niin löytyypä täältä myös leikkipaikka sekä vessoja. Akseli on paikka jota moni vannoutunut kirppiskävijä pitää pyhänä Graalin maljanaan. Eikä ihme! Paikkahan vallan pursuilee tavaraa! Ole siis heti aamusta paikalla ja valmistaudu piiiitkään rupeamaan hyllyjen välissä. Täällä nimittäin palaa aikaa huolella 🙂

Akselin käytävillä

Akseli on perinteikäs itsepalvelukirppis ja sen ehdottomasti suurin plussa on tavaran nopea liikkuvuus – ei niinkään tilojen esteettisyys 😉 Ei – täällä sä et ota tyylikkäitä instakuvia harmonisesti aseteltujen vaatepinojen keskellä mutta täältä saatat tehdä elämäsi toppahaalarilöydön tai napata mukaan täysin käyttämättömiä merkkivaatteita, jos vain ennätät aamulla kärppänä paikalle ja jaksat tonkia! ☺️ Aamulla Akselissa on jo vilinää ja tuskin ennätän edes saada omat tavarani esille hyllyyn, kun frillahihainen lasten kesämekko lähtee jo henkarista innokkaan ostajan matkaan. Akselissa voi nykyään tehdä myös huolenpitosopimuksia, jossa kirppiksen työntekijät käyvät siistimässä myyntipaikkaasi päivittäin. Bonus tässä paikassa on tietenkin se, että voit tuoda myyntiin lähes mitä vaan. Siis todella lähes mitä vaan.

Penkoja-apulainen

Itse olen kiikuttanut Akseliin myyntiin pääsääntöisesti omia käyttämättömäksi jääneitä vaatteita ja kenkiä sekä lastenvaatteita. Mutta pikainen kierros hyllyjen välissä osoittaa, että myynnistä löytyy todella kaikenlaista maan ja taivaan väliltä: eräässäkin nurkkauksessa Kirkan parhaat CD, Arabian astiasto ja Puffies pehmolelut lepäävät sulassa sovussa 😉 Toki tarjontaa on ylivoimaisesti eniten vaatteissa ja erityisesti vieläpä lasten vaatteissa. Oman mukavan mausteensa soppaan tuo myynnin seuraaminen netistä. Aivan! Tämmöiselle uteliaalle sielulle on tietenkin parasta hupia seurata oman myynnin edistymistä reaaliajassa 😉 Tämä kutkuttava trilleri on miltei yhtä jännää puuhaa kuin Suomen ratkaisupelit lätkässä 😉 Yleensä mulle riittää yhden viikonlopun verran myyntiaikaa, jonka jälkeen käyn keräämässä myymättä jääneet kamppeet takaisin. Itsepalvelukirppiksellä joudut aina näkemään hieman vaivaa myynnin eteen eli tyypillisesti ensin varaamaan paikan, siistimään tuotteet myyntikuntoon, hinnoittelemaan, kiinnittämään hintalaput ja sitten luonnollisesti kuskaamaan kamppeet. Mutta jos sua ei haittaa pieni aherrus myynnin eteen niin mikset kokeilisi kierrättää itsellesi turhaksi jäänyttä tavaraa tällä tavoin?

Turvaistuimia odottamassa uutta kotia

Näin karkeasti laskettuna saan yleensä omani pois ensimmäisten tuntien aikana ja pöytävuokra-aikana kaupaksi menee yli puolet tavaroista.

Itsepalvelukirppisten (kuten oikeastaan minkä tahansa kirppiksen) tärkein sääntö on tuoda aina ajankohtaista ja hyväkuntoista tavaraa myyntiin. Niin myös Akselissa.

Jos nappaat perheen pienimmät matkaan niin suosittelen varaamaan heille (ja itsellesi) jotakin snäksiä mukaan tai hakemaan evästä läheisestä ruokakaupasta. Toisaalta, ja jos jalat kantavat vielä hyvin kirppisrundin jälkeen ja kukkarossa on edelleen tilaa törsäilylle, niin samasta kiinteistöstä löytyy myös erikiva sisustusmyymälä Country White joka kannattaa pyörähtää läpi. Ja mikäli olet joutunut pakkorakoon ja lahjomaan jälkikasvuasi ”jollakin kivalla” shoppausrundin päätteeksi, niin hurista Sinimäentietä muutama minuutti eteenpäin ja parkkeeraa muksut riehumaan Leo’s Leikkimaahan kiitokseksi.

 • Mikä: Minimukula
 • Missä: Helsinki Lauttasaari, Gyldenintie 3

Mini Mukula on toiminut Lauttasaaressa kuutisen vuotta ja sen löytäminen on helppoa. Se nimittäin sijaitsee aivan Lauttasaaren metroaseman toista uloskäyntiä vastapäätä. Siispä saapuminen vaikkapa metrolla on äärimmäisen helppoa 🙂 Myymälänä Mini Mukula on juuri sellainen, mitä lasten Second Hand putiikilta kenties etukäteen odottaakin: se on pieni, hieman ahdas mutta hurmaavan idyllinen ja pursuilee toinen toistaan suloisempia lastenvaatteita, kaikki siististi omissa henkareissaan roikkuen. Ja ah, voidaanko myös hetki ihastella myymälän kaunista sisäänkäyntiä 50-luvun lasiovineen ja pyöreine puuvetimineen? Nämä kauniit lasiovet ovat muuten syntyneet aikoinaan tämän talon asukkaan käsistä 🙂 Vanhan talon tunnelmaa siis parhaimmillaan!

Oodi oville

Shoppaileminen Mini Mukulassa on äärimmäisen helppoa, sillä pienessä tilassa näet yhdellä silmäyksellä koot ja vaatteiden värimaailman ja osaat niiden perusteella luovia itsesi oikeaan suuntaan. Kokoja löytyy jopa 170 senttiin asti ja tavara kiertää hyvin, lähes 900:n myyjä-asiakkaan turvin. Eipä siis ihme, että kertaalleen myyty vaate voi löytää tiensä uudestaan tänne myyntiin. Todellista kierrätystä siis! Myymälä on siisti ja kutsuva. Täällä eivät vaatteet pötköttele myttyinä lattialla tai roiku huolimattomasti henkareilla vaan ne ovat kauniisti esillä. Ja myös hyväntuoksuisina! Jokaikinen myyntiin tuleva vaate nimittäin höyrytetään laventelivedellä, jolloin vaatteet puhdistuvat hellävaraisesti.

Täältä nappaat käyttöösi erityisesti ihania kenkiä ja teet huikeita merkkilöytöjä vaikkapa Mini Rodinilta, Jacadilta ja Metsolalta.

Itse löysin täältä pikkuveljelle aikoinaan täysin käyttämättömät Benettonin bodyt, viiden euron hintaan kappale 🙂 Ja vaikka tila on pieni, voit täräyttää tänne sisään myös vaunuilla, varsinkin jos liikut pikkiriikkisen vauvelin kanssa. Muuten suosittelen jättämään kiesit suosiolla myymälän ulkopuolelle parkkiin.

Mini Mukula on minulle tuttu myös myyntipaikkana – sijaitseehan se vallan lähellä omaa kotiosoitettani 😉 Mini Mukula tarjoaa Second Hand putiikeissa hyvin tuttua ”avaimet käteen” tai ”all inclusive” periaatteella myyntiä: eli sinä viet tavarat, he seulovat ne, hinnoittelevat ja nappaavat osan myyntivoitosta. Samalla annat luvan lahjoittaa vaatteita myös hyväntekeväisyyteen tai kierrätykseen, mikäli ne eivät ole käyneet kaupaksi.

Tämäntyyppisissä All-inclusive diileissä kannattaa aina olla itselleen armottoman rehellinen: jos haet hyvää lopputulosta, niin käy läpi tarkalla kammalla myyntiin harkitsemasi vaatteet ja kengät. Merkki, kunto ja ajankohtaisuus ovat yksinkertaisesti kaikki kaikessa.

Itse olen vienyt tänne myyntiin esimerkiksi Vansin tennarit, POPin ulkohaalarit, Molon kesämekot ja Benettonin hupparit – ja hyvä myyntitulos on ollut taattu!

Mini Mukulassa on myös söpö leikkipaikka perheen pienimmille ja löytyypä myynnistä myös äitiysvaatteita ja lastentarvikkeitakin, kuten vaikkapa kantoreppuja. Kannattaa tsekata koko myymälän tarjonta pieteetillä, sillä tavaraa on täällä esillä runsaasti 🙂

Ja kun shoppausrundi Mini Mukulassa tulee päätökseen, voit nautiskella seurueesi kanssa lähes vieressä sijaitsevan ravintola Casa Maren herkuista. Tässä larulaisten itsenimittämässä olohuoneen jatkeessa viihtyy koko perhe ja pikkuiset kansalaiset otetaan aina suurella ilolla vastaan. Ja jos virtaa riittää vielä ruokailun päätteeksi, niin ennen kotimatkaa kannattaa suunnata ravintolan takana sijaitsevaan Lahnalahden leikkipuistoon riehumaan 😉 Tai mikset tekisi pientä promenadia Kassarin rantaan ja iki-ihanan kesäravintola Paviljongin terassille. Muksuille tarjolla jätskiä, hiekkaa ja iiiiiiiso kiipeilyteline ja aikuisille Aperol Spritzit 😉 Aijai – Lauttasaari, ihana saari!

 • Mikä: Kidia
 • Missä: Helsinki Herttoniemi, Kauppakeskus Hertsi

Herttoniemessä mahdetaan olla tyytyväisiä siitä, että heidän kulmilleen on ilmestynyt aivan pränikkä lasten Second Hand myymälä Kidia. Kidia sijaitsee kauppakeskus Hertsin ensimmäisessä kerroksessa ja paikalle pöräyttää helposti vaikkapa metrolla tai bussilla. Matkaa metroasemalta on muutaman minuutin kävelymatkan verran. Kidia on tosiaan aivan uutuutta hohtava myymälä, sillä toiminnassa se on ollut noin neljän kuukauden ajan.

Kidian myymälätila poikkeaa Second Hand rundin muista paikoista sillä, että tämä aarreaitta on ainoa joka sijaitsee kauppakeskuksen sisällä. Mutta vaikka tila on uusi ja et pääse täällä fiilistelemään natisevia lattialautoja tai persoonallisia käytäviä, on visiitti varsin mieluisaa suorittaa – varsinkin rattailla. Kauppakeskuksessa on paljon hissejä, esteetön kulku ja lastenhoitohuone ja jos nälkäkiukku puuskahtaa paikalle, voit valita välittömästi lukuisista ravintoloista mieleisesi levähdyspaikaksesi. Eikä shoppaillessa tarvitse tietenkään pyyhkiä hikeä, siitä pitää ilmastointi huolen.

Heti sisään astuessa mielenkiinnon naulitsee Second Hand lelujen värejä kirkuvat hyllyköt. Tätä ovatkin asiakkaat kiitelleet, nimittäin Kidiassa kiitosta niittää nimenomaan tämä kauniisti esillä oleva lelu- ja kirjavalikoima. Plussaa se saa kyllä minultakin, koska vaikka itsekin yritän toimia krääsäpoliisina kotona, aiheuttaa lelujen kierrättäminen toistuvasti päänvaivaa. Joten, tämä voisi toimia hyvänä päätepysäkkinä leluille, joilla meillä ei enää leikitä.

Täältä löytyy myös leluja!

Visiittipäivänä uimapuvut ja hellehatut löytyvät nopeasti omasta telineestään ja tarttuupa mukaan yhdestä rekistä isosiskolle aivan ihana frillahelmainen pikee-mekko Ralph Laurenilta. No hei, yhdeksän euroa tästä ihanasta tenniskenttien prinsessamekosta, pakkohan se oli! 😉 Täältä saatat muutenkin tehdä loistavia löytöjä esimerkiksi Mini Rodinilta ja Kaikolta. Vaatteet ovat siististi esillä kokojen mukaan ja myymälän valikoiman pääseekin silmäilemään läpi verrattain nopeasti. Ainakaan vielä Kidiassa ei ole lapsille erillistä leikkipaikkaa, mutta toisaalta kierros myymälässä on sen verran nopea, ettei sitä ehdi vielä kaivata. Pikkuveli istuu muina miehinä rattaissa tai seisoskelee sangen tyytyväisenä keskellä lattiaa, minun selatessa rekkejä joutuisasti läpi 😉

Kidia tarjoaa myyjilleen all inclusive palvelua, jossa tavaran kiertoa joudutetaan nokkelasti erillisen varauskalenterin avulla. Ja vaikka toimintaa on takana vasta tovi, on hyvää tavaraa tullut ilahduttavan paljon myyntiin. Ilmeisesti tilausta lasten Second Hand myymälälle tällä suunnalla Helsinkiä on siten todella ollut.

Myyntiajan päätyttyä myymättä jääneet tavarat lahjoitetaan joko Hope-yhdistykselle tai huolehditaan asianmukaiseen kierrätykseen Suomen sisällä.

Ja hei, kannattaa pitää silmällä Kidian instatilin tärppejä kuumimmista myyntiin tulleista herkuista! Niitä valuu sinne lähes päivittäin ja mikä parasta, niitä pääsee myös varaamaan 🙂 Klikiti-klik klik sitten vaan!

…Ja kun kerran vaeltelet Herttoniemessä seurueesi kanssa, niin viehän ne vähän pidemmälle tuulettumaan. Oikeaan aikaan ajoitat itsesi lähistölle Roihuvuoressa vaaleanpunaisina kukkievien kirsikkapuiden keskelle tai sitten päädyt ihastelemaan kaunista Herttoniemen kartanoa. Eikä nälkäisenä tarvitse tännekään kirppisrundia päättää. Herttoniemen kartanon mailla toimiva Ravintola Wanha Mylly on paikallisen legendan maineessa ja erään ystäväni mies vannoo täällä aina lankkupihvin nimiin. Kuulemma sitä on tarjottu täällä jo silloin, kun hän oli pieni. Siispä sinne sitten maistelemaan!

Lahdentien varrella sijaitsee varsinainen lasten itsepalvelukirppisten kuningas. Tai kuningatar 😉 Nimittäin Kumpulan Helmi. Aiemmin Vekarakirppiksenä tutuksi tullut tavarakeidas on palvellut asiakkaitaan jo yli 10 vuotta samassa paikassa. Itse saavuin paikalle metron ja bussin yhdistelmällä mutta sporakin toimii menopelinä hyvin. Mukavaa, että paikalle pääsee monin eri tavoin.

Kumpulan Helmessä onkin heti aamusta kova kuhina. Siis todella kova kuhina 😉 Eikä se kuulemma ole lainkaan poikkeuksellista. Täällä tavara vaihtaa nopeasti omistajaa ja laaja vakikävijöiden verkosto takaa sen, että laadukasta ja hyväkuntoista myyntiartikkelia saapuu jatkuvasti lisää kaupattavaksi. Oviaukosta lappaa sisään tasaiseen tahtiin myyjiä isot Ikea-kassit olkapäillään ja heidän perässään seuraa kärppänä nälkäisiä ostajia. Jätä vaunut ulos parkkiin ja nappaa ihmeessä ovelta mukaasi ostoskori, sillä täällä läpikäytävää on paljon!

Aamuruuhka

Heti alkuun; Kumpulan Helmi on vain ja ainoastaan itsepalvelukirppis lastenvaatteille, asusteille ja tarvikkeille. Joten valitse hyvät kengät jalkaasi ja varaa riittävästi aikaa rekkien ja lokeroiden penkomiseen. Täällä pitää katseen venyä lattiasta aivan katonrajaan saakka, sillä myymälätila on jokaista neliösenttiä myöten hyvässä käytössä. Jokainen myyntipaikka on hauskasti väritetty eikä yksikään piste lepää tyhjänä.

Asiakkaat pitävät Kumpulan Helmestä erityisesti siksi, että tavara kiertää täällä hyvin ja toisaalta kierrätys ja ekologisuus ovat lähialueen asukkaille erittäin lähellä sydäntä.

Vaikka myymälätila on täynnä, ei ruuhkan tunnetta pääse silti syntymään. Poikkeusaikana asiakkat ovat tottuneet väistelemään toisiaan jo etäältä eikä tukkeita käytävillä ole. Vakkarikävijät osaavat myös tottuneesti lähteä kiertämään myymälää selvästi siihen ”oikeaan suuntaan” eli aivan kuin Töölönlahtea – vastapäivään 😉 Itse törmään ovesta tullessa mukavana sisäänheittäjänä pieneen kahvilanurkkaukseen sekä sen vieressä olevaan merkkivaaterekkiin. Mikäs sen mukavampaa kuin siemailla siinä kahvia ja samalla silmäillä löytyisikö tuosta rekistä vaikkapa uusi juhlavaate perheen pienimmälle? Alueella arvostetaan selvästi kotimaisuutta ja ekologisia vaatevalmistajia. Siksipä Vimma, Metsola, Mini Rodini ja PAPU tulevat vastaan useita kertoja vaatehyllyjen välissä kierrellessä. Osuupa silmiini myös muutamat Molon välikausihaalaritkin, jotka odottelevat vielä uutta kotia aivan myymälän perällä.

Pikkiriikkisille asiakkaille levähdyspaikka on täälläkin tarjolla ja leikkitilassa onkin mukavan paljon leluja ihmeteltäväksi. Jos haluat olla ytimekäs shoppausrundisi kanssa niin kokeile saapua paikalle päiväuniaikaan, silloin myymälässä voi olla hieman rauhallisempaa. Silloin tosin otat tietoisen riskin, että kanssashoppaajat ovat käyneet jo kauhomassa aamun tärpit parempiin suihin 😉

Ja kun päivän löydöt on tehty ja pakattu ikoniseen Kumpulan Helmi – paperikassiin, lähde ihmeessä työntelemään kolonnaasi pitkin Intiankatua kohti rantaa. Puutaloidyllin läpi käveleminen teleporttaa sinut hetkeksi jonnekin aivan muualle ja kauniin aurinkoisena päivänä voit vaikka täräyttää puistopiknikille rantsuun. Tai sitten mennä ihailemaan Kaffila Bokvillanin kartanomaista puuhuvilaa. Aurinkoisena kesäpäivänä oikeastaan mikä tahansa käy, varsinkin jos siihen voi yhdistää taustalla välkkyvän kauniin kimmeltävän meren 🙂

Ikoninen kassi

Little Copenhagen sijaitsee miltei Töölön paraatipaikalla. Tänne käpsöttelet leppoisasti Kampista kymmenessä minuutissa tai annat jaloille lepoa yhden pysäkin verran sporan kyydissä Lasipalatsilta. Tämä charmikas töölöläistalo kätkee kivijalkaansa sisälle kauniin, harmonisen lasten myymälän, joka yhdistelee taitavasti uutta ja vanhaa. Ja ah, sisällä tuoksuu niin hyvältä! 🙂 Ovi on kutsuvasti avoinna ja houkuttelevuutta lisää myös ulos kärrätyt vaaterekit. Josko ihan vaan vähän kurkkaisin sisään, että mitä sieltä tänään löytyy…?

Äkkiä sisään 🙂

Little Copenhagen on riemastuttanut töölöläisiä perheitä jo vuodesta 2012 (Ja aivan hiljattain samaa riemua ovat päässeet jakamaan myös espoolaisperheet, sillä toinen myymälä avattiin viime vuonna Isoon Omenaan) Ymmärrän riemun syyn, sillä pelkkä myymälätila on jo visiitin arvoinen. Asiakkaita tervehtii katossa kulkevat ihanat viirit, vaatteiden kaunis asettelu ja persoonallinen myymälätila. Second Hand puolelle pujahdat suloisesta oviaukosta sisään ja luovit helposti rattaiden kanssa läpi koko myymälän. Täällä vaatteet kiertävät ainoastaan täyden palvelun toiminnan periaatteella ja miltei 2000:n vannoutuneen kanta-asiakkaan toimesta hyvää tavaraa tulee myyntiin jatkuvalla kierrolla.

Täältä tulet löytämään jotakin ihanaa ja erityistä.

Vaatteet ovat niin nätisti esillä, että sisäinen järjestelijäni lähes itkee onnesta. Melkein hankin pelkästä vaatteen kauneudesta pikkuruisen (ja aivan uuden!) Mayoralin mekon ja ihanan hörhelö-tutun, vaikkei niille meillä käyttäjää enää olekaan 😉 Täällä tosiaan törmäät toinen toistaan hurmaavampiin Keski-Euroopan vaatemerkkeihin, sellaisiin kuten vaikkapa Petit Bateau ja Carrément Beau. Ja sitä kuulemma asiakkaat hakevatkin; sitä jotain erityistä ja ihanaa mutta myös perusgarderoobi täydentyy täällä sangen vaivattomasti. Vaatteet kiertävät täälläkin nopeasti jolloin trendikäs ajan henki säilyy hyvin myös myymälän Second Hand tuotteissa. Ei ole kuulemma lainkaan tavatonta, että aiemmin shoppauksen kohteena ollut pikkuinen ihmisentaimi saapuukin tänne myöhemmin itse ostoksille 🙂 Sitä tukee myös se, että myymälän kokoskaala on hyvin laaja ja erityisesti yli 140 senttisten koot liikkuvat hyvin.

Fiilis myymälässä on poikkeuksellisen seesteinen ja rauhoittava. En oikein edes osaa sanoa mistä se tulee, mutta epäilen lähteeksi erittäin harkiten tehtyä tuotteiden asettelua 🙂 Tänne uskaltaa helposti tulla sisään ja ostaa tai olla ostamatta. Myymälässä viettää kuin huomaamatta hyvän tovin, niin hyvin toimii tämä uusien ja Second Hand tuotteiden loistokas kombo. Kun Second Hand puoli on kahlattu läpi, huomaan huristelleeni kärryilläni uusien lasten kenkien luo. Jos muuten ikinä etsit tyylikkäitä kävelykenkiä lapselle, niin piipahda täällä. Suurena kenkäfriikkinä arvostan suuresti sitä, että myös lapsille on tarjolla muutakin kuin vain rämäpää-ulkoiluun sopivia tarralenkkareita 😉 (PomPom on muuten aivan ihana merkki kivoiksi city-popoiksi, kannattaa tsekata!)

Uusia ihanuuksiakin on tarjolla

Little Copenhagenin myymässä vierähtää helposti tuokio jos toinenkin, varsinkin jos annat itsellesi luvan puikkia myös uusien vaatteiden pariin. Ja asusteiden, joita notkuu kokonainen pöydällinen sisääntulon luona. Suo myös pieni ihastelutuokio pikkuruiselle lelu- ja juhlatarvike hyllykölle, jonka jälkeen tekee varmasti mieli pitää jotkut juhlat – ihan sama mitkä 🙂 Pitkäksi venähtänyttä shoppauskeikkaa helpottaa söötti leikkitila, jossa pikkuveli viihtyi visiittipäivänä tutkimassa leluja sangen mainiosti.

Jos leikityttää, tule tänne

Vaatelöytöjen jälkeen nappaat jälkikasvusi tietenkin Töölönlahden nurmelle leikkimään tai sieltä löytyvään pieneen leikkipuistoon. Tai ehkä jatkat matkaasi kahvikupposelle Kahvila Tyynin terassille. Jos nälkä yllättää, älä anna valkoisten pöytäliinojen säikäyttää. Kahvila Tyyniä vastapäätä sijaitseva Ravintola Töölönranta ottaa lapsivieraat erinomaisella ilolla vastaan. Ja hei, ei visiittiä Töölössä ilman kävelyä Museokadulla eikö niin? 🙂 Vierittelehän seurueesi tätä tyylikästä katua pitkin vaikkapa KuuKuun terdelle lihapullille. Ja nappaa itsellesi lasillinen jotakin hyvää kylmää onnistuneen shoppauspäivän kruunuksi.

 • Mikä: Tori.fi
 • Missä: Verkossa 😉

Lisäsin tämän listauksen loppuun yhden villinkortin, vaikka Tori.fi:ssä et voikaan asioida fyysisesti paikan päällä. Mutta Tori.fi on erinomainen myyntialusta tietyille lastentarvikkeille: erityisesti rattaille, turvaistuimille, sängyille ja sittereille. Eli siis vähän isommalle kamalle, joita kenties metsästetäänkin pieteetillä netistä. Olen itse myynyt onnistuneesti Tori.fi:n kautta nyt yhdet yhdistelmäkiesit, sitterin ja vauvan turvakaukalon. Ja samaan paikkaan lähtee myöhemmin tänä vuonna myyntiin myös isosiskon Hoppekids talosänky. Tori.fi:ssä myymisen menestys lepää tietenkin hyvissä tuotekuvissa ja realistisessa hinnoittelussa: Ota mieluummin liian monta kuin liian vähän kuvia, huolehdi hyvästä valaistuksesta ja huolehdi, että kuvaat vain siistejä tuotteita (eli imuroi, pese, pyyhi 😊) Jos tavarassa on jokin pieni vika, ota siitäkin kuva ja aseta sille mittasuhteet eli laita vaikkapa naarmun viereen tulitikkuaski. Valitettavasti kalleinkaan ostos ei ole enää hankintahintansa väärti muutaman vuoden päästä, joten jos hinnoittelet liian reilusti, ei kauppojakaan synny.

Mä olen aina ensin tehnyt pienen markkinatutkimuksen ennen myyntiä 😉 Eli selaillut saman myyntikategorian vastaavanlaisia tuotteita ja seurannut kuinka kauan ne ovat olleet myynnissä. Mulle tärkeintä on kuitenkin saada tavara liikkumaan – ei hillota sitä loputtomiin varastossa pölyyntymässä sitä yhtä ostajaa odottaen 😉 Jotta saatte hyvän käsityksen mistä hinnoista noin suurinpiirtein puhutaan niin Britax Go BIG yhdistelmävaunut myin 350 eurolla, Stokke Bouncer sitterin 50 eurolla ja Britax Römer vauvan turvakaukalon 70 eurolla. Tietenkin jokaikinen näistä ostoksista on maksanut uutena paaaaljon enemmän, mutta ajankohtainen ulkonäkö, se kuinka monta muksua näitä kamoja on kurittanut ja turvaistuimissa (!) eritärkeä käyttöönottovuosi ovat kaikki hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Niin, noissa turvaistuimissa muuten kannattaakin olla tarkkana: valmistaja antaa turvaistuimen turvalliselle käytölle yleensä joidenkin vuosien aikaikkunan, joten mitään ikuvanhaa raahkua en kyllä itse uskaltaisi ostaa (ja käyttää). Onneksi mallinumeroa googlettamalla löytää kohtuullisen helpolla kuinka monta turvallista käyttövuotta istuimella on vielä valmistajan mukaan edessä.

Omat kokemukseni Tori.fi:stä ovat erittäin positiivisia. Varaudu pieneen tinkivaraan ja siihen, että viestejä tulee paljon.

Siispä jos sulla on just nyt duunissa tai vapaalla menossa miljoona muuta projektia, niin ehkä intensiivistä Tori.fi keikkaa ei kannata just silloin aikatauluttaa mukaan vaivoikseen 😉 Muussa tapauksessa ota itse kyhäämäsi kylmä nakkileipä viereen, iso lasi mehua ja painu myyntihommiin. Hyviä kauppoja voit sitten skoolailla itseksesi millä tahansa, mitä jääkaapista sattuu löytymään 😉

Huh ja Hurraa – olet nyt viimein juossut läpi koko tämän pitkän kirppiskierroksen mun kanssa! Mahtavaa, kun olit mukana ja toivottavasti tykkäsit. Kommentoi alle, jos mun pitäisi tulla katsastamaan jokin sun luottopaikka 🙂 Tai jos meinaat lähteä tämän kirjoituksen perusteella jahtaamaan itse löytöjä! Kerro sitten missä kävit ja mitä löysit!

Iki-ihania shoppaushetkiä juuri sinulle!

pus, Paula

ps. Suurenmoiset kiitokset kaikille tämän jutun tekemiseen osallistuneille super-ihanille yrittäjille! Kiitos kun sain tulla juttelemaan teidän kanssanne 🙂 Aurinkoisia kesäpäiviä teille jokaiselle!

pssst….! Koska elämme vielä(kin) vähän kummia erikoisaikoja, niin tsekkaa aina etukäteen kirppisten säännöt ja rajoitukset esimerkiksi kävijämäärien suhteen, niin ei tule suru puseroon ulko-ovella 🙂

*

3 Comments

 1. Marjatta says:

  Kyllä olet jaksanut kulkea pitkän kierroksen ja kirjoittaa niin elävästi kaikista kohteista. Jos minulla olisi nyt pikkuisia lapsia, varmasti hyödyntäusin kirppisten valikoimat.
  Hieno juttu – skål på den saken.

  1. No juu, olihan siinä kierreltävää! Mutta hauskaa oli 😊

 2. […] tapahtuisi kuin Akseli-kirppiksellä Mankkaalla. Ps. Kirppiskiekoista löytyy sangen mainio juttu täältä 😉 (Vaikka itse […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meidän lempparit