Kaupallinen yhteistyö Babyflower Store:n kanssa

Ai että miten olenkaan juhlaihminen. Ja toki myös kenkä-, tuoksukynttilä-, irtokarkki- ja kasvonaamioihminen, mutta juhlat saa mut aivan innosta sekaisin. On aina saanut ja tulee varmaan aina saamaan. Mä olen jopa niin kreisi juhlaihminen, että alan nykyään odottaa lasten synttäreitäkin jo kuukausia etukäteen 😉 Tykkään suunnitella kakkua ja näpräillä muita tarjoiluja, koristella kotia ja kyllä: jopa siivota juhlia varten. Onko meitä enemmänkin? 😉

Yksi mun lempitunteista maailmassa on ehdottomasti juhlien jälkeinen olo. Siis ei se väsynyt kohmelo vaan se, kun nostaa jalat ekaa kertaa ylös tunteihin, napsii pöydän viimeiset herkut ryppyisen servietin päältä, huokaisee ja muistaa, kuinka kaikilla on ollut hauskaa. Edes pohjastaan pöytiin tarttuneet tahmaiset lasit eivät saa sitä fiilistä katoamaan. Tai edessä oleva siivousurakka.

Mä olin pitkään meidän kaveriporukassa se, joka järjesti aina juhlat. Joko synttärit tai käsitteeksi muodostuneet kesäiset patiobileet, jotka lähtivät vahingossa käyntiin ekan oman kodin tupareista. Ei mulla ollut isoa terassia eikä isoa kotiakaan (eli ei oikeastaan koko patiota), mutta niin vain kolmenkymmenen neliön yksiön kapoinen parveke koristeltiin juhlia varten ja kaikki vieraat änkeytyivät omille pienille asemapaikoilleen sinne. Samassa kämpässä juhlittiin kookossaarten teemassa, kokonaan valkoisessa teemassa, kesämökkiä kotona, ysäriä ja tietenkin synttäreitä. Aijai, monia, monia synttäreitä. Viimeisimmän kerran juhlin synttäreitäni isolla porukalla kun täytin kolmekymmentä. Sen jälkeen halusin keskittyä lähestyvien häiden suunnitteluun ja päätin jo hiljaa mielessäni, että mun nelikymppisistä tulee sitten eeppiset. Ja ennen kuin kukaan ehtii ajatella muuta niin kyllä, myös armas työpaikkani on joutunut juhlahimoni kohteeksi. Sori vaan kollegat kun annoitte vapaat kädet järjestää pikkujoulut niin niihinhän sitten tuli lattariteema tanssijoineen päivineen. Kaukana oli joulupukki ja tontut niistä bileistä 😉

Nämä oli hyvät kekkerit

Mä en osaa yhtään sanoa, miksi juuri juhlat on minusta niin kivoja. Voisi kuvitella, ettei ainakaan lastenjuhlat saisi samaa intoa aikaan, mutta kyllä vain saa! Nyt viimeinkin pääsen myös järjestämään leikkejä ja muuta ohjelmaa ja meno sen kuin vain kiihtyy kun lapset kasvaa. Mä olen jo mielessäni varannut taikurin, glitternistin ja pomppulinnan jonnekin tulevaisuuden synttäreille ja opetellut tässä välissä itse kasvomaalaamaan tiikereitä pienille pyöreille poskille.

Tänä vuonna meidän esikoinen täytti kolme vuotta. Vaikka korona-aika kuritti vieraat juhlista pois, en silti halunnut tinkiä yhtään juhlahumusta, herkuista ja ilmapalloista. Mitä sitten, että paikalla oli vain perhe? Synttärit ne oli silti. Virittelin ensimmäisen onginnan meidän makuuhuoneen kasettiovien väliin ja vaivuin nostalgiassa jonnekin oman lapsuuteni syövereihin. Vitsit miten jännää! ”Nyt se kala nappaa, mitäköhän on pienessä sangossa yllätyksenä…?” Kyllä, kaikki oli ohi alle minuutissa, mutta tytön ilo on syöpynyt ikuisiksi ajoiksi mun verkkokalvoille. Tai myös se hetki, kun hänen toivomansa Haisulikakku viimein kannettiin pöytään ja laulettiin Paljon onnea vaan.

The one and only Haisulikakku

Haisulikakulle annettiin oikeastaan vain yksi sääntö: sen pitää maistua suklaalta. Siispä suklaata kehiin oikein isolla kädellä. Täytekakkujen leipomisessa plussaa on se, että esimerkiksi kakkupohjat voi leipoa valmiiksi pakkaseen odottamaan jo päiviä ennen juhlia. Kohmeisia pohjia on myös helpompi käsitellä ja ne saa veisteltyä mitä erikoisimpiin muotoihin helpommin kuin juuri uunista tulleet. Jos edelleen etsitte täydellisen mehevää suklaista kakkupohjaa, niin kokeilkaapa tuota linkin takaa löytyvää Suklaapossun ohjetta 🙂 Tein myös macaronkuoria pakastimeen valmiiksi täyttöä odottelemaan ja ihania Kinuskikissan ohjeella tehtyjä juustotyynyjä (tosin meillä ne oli juustoperhosia, koska miksikäs ei). Siinäpä se! Loput herkut tuli suoraan pusseista: popkornia, karkkia, tuoreita marjoja ja pähkinöitä.

Lapsille leipominen on minusta aivan hurjan hauskaa. Kehtaanko edes myöntää, että se on musta hieman hauskempaa kuin meille aikuisille…? Lastenkakuissa toiveet lentää avaruuteen ja takaisin ja jos kakun ulkonäkö ei ihan vastaa sitä mitä piti, niin mielikuvitus korvaa loput. Eikä makuakaan tarvitse stressata – muksut jaksavat yleensä maistella kakkua sen pari haukkaisua ja sitten se pakataankin jo vieraille mukaan dogibägeihin. Pienenä mun lempparisynttärikakku oli ehdottomasti ponilinnakakku. Eli epämääräinen vaaleanpunainen korkea kakkuvuori, jonka vaaleanpunaisiin kermavaahtopursotuksiin oli työnnetty kiinni vaahtokarkkiponeja. Täy-del-lis-tä! Se oli hienoin kakku mitä olin koskaan elämässäni nähnyt. On edelleenkin, koska c´mon, se oli PONILINNAKAKKU 😉

Juu, varmasti keittiö on yksi iso räjähdys leipomistuokion jälkeen ja puolet kakkuun tarvituista raaka-aineista on syöty parempiin suihin ennen uuniin laittoa, mutta silti leipominen lasten kanssa on ihan tosi hauskaa! Isosisko osaa jo hakea hiuspompulan ja oman pikkiriikkisen muumi-essunsa itselleen ja sitten me ollaan täydessä iskussa lupsimaan taikinaa irti sekoituskulhosta. Pikkuveli pysyy kiireisenä omassa jakkarassaan silikonivuokia ihmetellen tai harrastaa edelleen yhtä lemppari puuhaansa eli kulhojen lajittelua lattialla 😉 Yks pro-tip mulla on toki heittää, jos resepti onkin asteen vaativampi: esivalmisteluita kannattaa hoitaa ainakin osin valmiiksi. Eli tarvittavat aineet valmiiksi kulhoihin pilkottuna, sulatettuna, muussattuna tai tilsittynä. Silloin pienimmänkin apurin mielenkiinto säilyy leipomishetken ajan melkoisen virkeänä eikä hän lähde litomaan kun itse pilkot pähkinöitä ikuisuudelta tuntuvan ajan (been there, done that).

Se ON silikonivuoka

Kodin koristelu juhlia varten on mulle aivan kirjoittamaton sääntö. Ei voi olla juhlia ilman koristeita 😉 Mä olen säästänyt muutamat viirinauhat jo vuosien ajan ja ripustan ne esille niin pitkään, kun vain pahvi jaksaa pysyä kasassa. Saman olen tehnyt myös paperisille Honeycombs-palloille, koska ne taittuvat kasaan niin hurjan nätisti. Näiden lisäksi pinnoitettu pöytäliina ja serpentiini on lastenjuhlien must ja tietenkin ilmapallot! Ainakin Juhlamaailma tarjoilee valmiita ilmapallosettejä ja tilauksen voi tehdä helposti netistä etukäteen. Sitten vain se vaikein osuus eli mitkä ihanat värit lähtisivät myymälästä mukaan? Muistan kun tytön nimenantojuhliin tilattiin ensimmäiset ilmapallotertut vuosia sitten. Niitä tuli vähän ahnehdittua ja lopulta saimme vain vaivalla auton ovet kiinni, kun ilmapallot kansoittivat jokaisen ilma-alan autosta 😉

Koristelussa ei minusta ole mitään sääntöjä, tunnelmahan on tärkein: jos tekee mieli virittää vaikka leikkijunarata pöydälle puksuttamaan herkkuja vieraiden nenän eteen, niin laita ihmeessä! Mä laitan koristeet ja tarjoiluastiat paikoilleen jo edellisenä iltana, niin juhlapäivänä voi oikeastaan keskittyä vain tarjoilujen viimeistelyyn. (Ja hei, ilmapallot säilyy erinomaisen pinkeinä päiviä, joten senkin homman voi siis hoitaa alta pois jo pari päivää ennen juhlia)

Mihin kaikkeen ilmapallot pystyvätkään!

Ehkäpä tää juhlista intoilu liittyykin enemmän siihen, että mun luova puoli haluaa pirskahdella tällä lailla esiin. Tai sitten siihen, että oon niin yltiösosiaalinen ekstrovertti, että ihmisten kohtaaminen ja heidän ilon näkeminen tuntuu aivan äärimmäisen hyvältä. Tai vain yksinkertaisesti siihen, että on ihanaa järjestää yhteisiä ilonhetkiä keskelle kaurapuuroarkea. No, oli syy mikä tahansa, oon jo listannut seuraavat juhlat mielessäni ylös: valmistautuminen omiin nelikymppisiin ;), kymmenvuotishääpäivä, kuopuksen ekat synttärit, esikoisen 4 vuotispäivät… tuleehan näitä onneksi koko ajan!

Mitkä juhlat on jäänyt sulla mieleen?

pus, Paula

*

pssst! Jos muuten vauvelisi/taaperosi on juhlakudelmaa vailla, niin käyhän kurkkaamassa BabyFlower Shop:in valikoima. Koodilla LASTENLEIKKIA saat vieläpä kassalla aivan kaikesta -30% alea! Ou jee! Ja jos haluat pysyä kärryillä mun uusista yhteistyöhankkeista ja seurata meidän eloisaa arkea niin tuu kyytiin myös mun Instaan 🙂 (@lastenleikkia.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän lempparit