Joskus joku sanoi mulle, että elämäsi tärkein ostos on hyvä sänky. Ihminen viettää nukkuen karkeasti puolet elämästään, joten millään hetekalla ei sitä aikaa kannattaisi kuluttaa. Mut täytyy myöntää, et kun viime vuoden puolella pohdimme mieheni kanssa miksi meillä molemmilla on joka aamu selät kipeinä, syytimme huonoja työasentoja, kykkimistä lasten perässä lattialla ja lerpsahtanutta ryhtiä kunnes oman osansa sai kulahtanut ja notkolle painunut sänky. Hus pois sinä vanha rotisko ja heipparallaa uusi sänky, joka vihdoin ja viimein olet saapumassa meille tänä viikonloppuna! Tästä aiheesta innostuneena huomasin, että tjaa – enpä olekaan hetkeen kertonut käyttökokemuksia muksuille tekemistämme hankinnoista. Joten otetaanpas käsittelyyn niistä yksi tärkeimmistä: pinnasänky!

Esikoisen kohdalla me oltiin ihan noviiseja näissä jutuissa. Pakko myöntää, hän on ollut kyllä meidän harjoituskappale niin monessa asiassa, eikä pinnasänky ollut tässäkään mikään poikkeus. En suoraan sanottuna tehnyt minkäänlaista tutkimustyötä tästä hommasta vaan ajattelin, että eikös se nyt ole ”ihan se ja sama” mikä häkkyrä meidän sängyn viereen köyrätään. Kokemus opetti, että kyllä, pinnasängyillä on eroja 😉 Esikoisen pinnis tilattiin suoraan netistä eikä ollut tunnetun valmistajan tuotantoa. Maksoimme suht perinteisen näköisestä pedistä hieman alle pari sataa euroa. Siihen päälle patjat, petarit ja patjan suojat ja kas vain, toisetkin kaksi sataa paloi muutamalla klikkauksella. Muutamat lakanat. Lituskatyyny vauvalle. Klik klik klik. Kassalla oli vajaa viisisataa euroa maksettavaa vaikka olimme mukamas jossain edullisessa nettikaupassa ostoksilla. Näin se etuliite ’vauva’ vaan nostaa hintaa 😉

Kun sitten kotiin tuli valtava paketti halvahkoa puuta, valmiiksi vääntyneitä ruuveja ja ”vähän sinnepäin” porattuja reikiä, oli ihan selvää, ettei tästä pedistä seuraisi mitään muuta kuin harmia. Sehän siinä on, että esimerkiksi pinnasängyn laskettavaa laitaa olisi kiva päästä testaamaan ihan paikan päällä, että kuinkas näppärästi se toimii ihan oikeassa elämässä. Esikoisen pinniksen asteittain alas liukuva laita temppuili minkä ehti ja lopulta sen toinen puoli jumittui ylös ja jäi pysyvästi irvistämään irti muusta sängystä. Koko rakennelma oli alusta alkaen kevyehkö ja hotju ja lopulta vain odotin hetkeä, että pääsisimme siitä eroon. Esikoinen siirtyi nukkumaan HoppeKidsin talosänkyyn noin puolitoistavuotiaana. Mikä ihana helpotuksen huokaus pääsi, kun sen ärsyttävän pinnis-kyhäelmän sai purkaa pois! Ja eihän se perhana edes suostunut menemään kasaan kuin väkivallalla. Päätin, että mahdollinen seuraava pinnasänky on kyllä edeltäjäänsä huomattavasti laadukkaampi.

Ihana HoppeKidsin peti

Pikkuveljen pedille oli näin ollen muutama kriteeri: sen pitää olla jykevä, helppo kasata ja sen pitää kestää aikaa. Me ihastuttiin jo esikoisen kanssa Stokken lastenhuonekaluihin juuri niiden laadukkaan suunnittelun ja kestävyyden myötä. Puhumattakaan helposta kasaamisesta. Jo pelkästään se on ihanaa, että paketissa on oikea määrä ruuveja ja että ne solahtavat paikoilleen ja kiristyvät ilman väkisin vääntöä!

Stokken Sleepi oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, kun halusimme aloittaa alkuun pienemmästä, pyöreänmuotoisesta sängystä. Pikkuveljen makuupaikka ei tullutkaan suoraan meidän pedin viereen vaan omaan pieneen nurkkaukseen meidän makkarissa. Tiesimme myös, että pikkuveli tulee olemaan meidän makkarissamme niin kauan, kunnes hänen yöunensa tasoittuvat ja hänet muutettaisiin isosiskon kanssa samaan huoneeseen. Iso, suorakaiteen muotoinen pinnasänky, ei vain olisi mahtunut mitenkään varaamaamme kohtaan. Mua ei henkilökohtaisesti harmittanut yhtään se, että en saanut pinnasänkyä kiinni meidän petiimme ”sivuvaunuksi”. Me kokeilimme sitä jo esikoisen kanssa ja lopputulos oli se, etten kuitenkaan onnistunut siirtämään häntä takaisin omaan sänkyynsä ilman, että joutuisin nousta kunnolla ylös sängystä asettelemaan häntä nukkumaan. Se, että jouduin tällä kertaa ottamaan muutaman askeleen tätä toimenpidettä varten, ei ollut iso juttu 😉

Sleepi kasvaa vauvan mukana ja lisäosilla kasvatetaan sängyn kokoa. Esikoiselle käytimme vuokrattavaa Vaavi-ensisänkyä (joka oli muuten myös tosi kätevä pyörillä kulkeva pikku makuupaikka), mutta pikkuveljelle halusimme jo alusta alkaen vain yhden sängyn. Stokken ihana Sleepi sänky alkaa Mini-osiosta. Siihen saa halutessaan hankittua todella söötin verhon ja se mahtuu koon puolesta pieniinkin tiloihin. Sängyn alle voi asentaa lukittuvat pyörät, jolloin sen liikuttelu, vaikkapa siivouksen tieltä, on helppoa. Sänky on alusta alkaen niin tukeva, että se kestää helposti esikoisen kiipeilyt pikkuveljeä kurkkimaan.

Onko siellä jo pikkuveli?

Kun vauva kasvaa, olemassa olevaan runkoon lisätään jatkopalat ja uusi patja. Isompi vauva ei enää pääse nauttimaan idyllisestä sänkyverhosta, sillä sen kiinniketanko pitää poistaa tässä vaiheessa sängystä. Se ei tosin haittaa, sillä taaperohan roikkuisi siinä muuten kiinni pienillä pulleilla sormillaan 😉 Patjansuojukset saa molempiin kokoihin ja ne saa erittäin helposti irti pesua varten. Aluksi mietin, olisiko ovaalinmuotoista patjaa vaikeaa pyöritellä takaisin suojuksen sisään, mutta se käy kyllä niin helposti, ettei lakanoiden vaihdossa vierähdä kuin pari minuuttia. Eikä ovaalinmuotoisia aluslakanoita oikeasti tarvitse hankkia. Tokihan ne on äärimmäisen söpöjä ja hankittiin mekin yksi pyöreä muotoonommeltu aluslakana mini-osioon mutta muuten peruspinnislakanat sopivat oikein mainiosti Sleepiin. Meidän muotoonommellut aluslakanat pinnasänkyyn taitaa olla Ikeasta.

Huomaan tykkääväni erityisen paljon myös siitä, että pyöreäreunaiseen sänkyyn ei kumauta itseään yhtä kipeästi yön hämärässä. Yllättävä bonus.

Tässä kuukausi takaperin laskin ensimmäisen kerran Sleepin pohjaa alaspäin. Olin varautunut hankkeeseen peräti työkalupakin kanssa, mutta eihän siinä tarvinnut kuin kuusiokoloavaimen. Pikkumies harjoitteli sänkyyn nojailua samalla kun käänsin pohjan kiinnikkeet toiseen asentoon ja avot – peti on heti n. 20 senttiä matalammalla. Pointsit hei myös näistä porrastetuista säädöistä – super hyvä juttu, kun tarvitsee vain sen korahduksen pohjaa alaspäin. Sinne iiihan pohjalle kykkiminen on kyllä raskasta selälle ja senkin aika koittanee tässä ihan lähikuukausina. Anteeksi rakas selkäni jo etukäteen tulevaisuuden virkkuukoukkuasennosta.

Tyytyväinen loppukäyttäjä

Kaikenkaikkiaan olemme olleet Stokken Sleepiin erittäin tyytyväisiä. Listasin vielä tähän alle perinteiset plussat ja miinukset. Niin kurjaa kun se onkin, niin laatutavarasta joutuu avaamaan kukkaronnyörejä hieman enemmän. Tosin, Stokken lastentarvikkeita voi hyvin hankkia käytettynä ja uudella tuotteella säilyy varmasti jonkinlainen jälleenmyyntiarvo.

 • PLUSSAT
 • Helppo kasata
 • Kaunis ja käytännöllinen muotoilu
 • Lukittuvat ja irrotettavat pyörät
 • Helposti laskettava pohja
 • Irrotettava laita (jolloin saat tästä pienen juniorisängyn)
 • Jykevä ja kestävä käytössä
 • Helposti irrotettavat ja konepestävät päälliset
 • Jälleenmyyntiarvo
 • MIINUKSET
 • Design tuotteen hinta
 • Ovaalinmuotoiset patjat on hankittava käytännössä myös Stokkelta

Onko sulla kokemuksia Stokken Sleepistä?

Makoisia unia!

Pus, Paula

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meidän lempparit