Uusi vuosi, uudet kujeet! Mulle tulee aina vuoden vaihtuessa olo, että haluan vähän tuulettaa. Joulukuusi saa äkkilähdön ja kaikki ne ihanat kotoilunurkkaukset tomutetaan pölystä ja puretaan pois. Katse on jo tiukasti keväässä, vaikka sydäntalvi lumipakkasineen ei ole vielä edes kunnolla alkanut Etelä-Suomessa. Jep, näihin aikoihin alan myös seurata silmä kovana, kuinka päivä pitenee minuutti minuutilta. Valo tekee niin hyvää! Ja toivottavasti tämä alkanut vuosi on myös laadultaan valoisampi kuin tuo edellinen 🙂

Vuosi 2020 oli varmasti meille jokaiselle mieleenpainuva. Mä ainakin kaipaan nälkäisesti sitä huoletonta yhdessä harrastamista, ystävien halaamista, leffateatterissa käymistä, ravintolakäyntejä, sisäleikkipuistoja, Oodin leikkipaikkaa, muskareita ja ah, matkustamista. Esikoisemme kanssa olimme todella paljon reissussa äitiyslomani aikana, kun taas tämä meidän koronalapsemme on käynyt toistaiseksi vain sisämaassa vuokramökillä ja kesällä näyttäytymässä Sisä-Suomessa 😉 Tämä uusi alkanut vuosi on erittäin tervetullut ja toivottavasti avaa meidän kaikkien arkea enemmän (ja pian!).

Ehkä taas pian näissä maisemissa?

Mä ajattelin ilahduttaa teitä laatimalla pienen listauksen mun kevään must jutuista, joita on turvallista toteuttaa, joista saan uutta energiaa alkaneelle vuodelle ja päivänpaistetta pään sisälle 😉 Olkaapa hyvät!

Kasvojen ihonhoito. Hei hei väsynyt ja sisällä kökkimisestä kulahtanut koronanaama ja tervetuloa eloa hehkuva kevät iho! Mä olen aivan ihastunut Evolven luonnonkosmetiikkaan ja erityisesti heidän silmänympärysvoiteeseen. Kuulkaa, mä olen kaatanut rahaa vuosikausia silmänympärysihon hoitoon ja kokeillut jos jonkinmoisia tuotteita aina markettikamasta luksustuotteisiin, mutta yksikään ei ole peitonnut vielä tätä Evolven Hyaluronic Eye Complexia! Iso peukku ihanalle viileälle rullalle, jota voi pyöritellä väsyneiden silmien alle aamuisin. Käytän myös näiden lisäksi toisinaan Kocostar Princess Gold silmänympärysihon naamioita, kun nahka tuntuu huutavan kuivuuttaan. Tää kombo on poistanut ne musteensiniset rinkulat silmien alta ja pakottanut silmäpussit pakosalle ilman kirurginveistä. Jep, mä oon sillä lailla turhamainen, että annan tälle pienelle ihotilkulle aika paljon huomiota. Ja jos oikein haluan hemmotella talven kuivattamaa ihoa (kuten haluan) niin kiskaisen Kocostarin Camelia Happy Maskin naamalle ja istun passiivisena sohvalla, kun muksut ovat menneet nukkumaan. Mun miehen mielestä nää sheet maskit ovat kuin kauhuelokuvasta repäistyjä, mut tämä nimenomainen ruusunpunainen peloke on niin taivaallisen tuntuinen naamalla, että sallin hänelle mielelläni vähän ekstra sydämentykytystä 😉

Viime keväänä löysin myös Clarinsin Radiance Plus Golden Glow Booster valopisarat, jotka tuovat hienovaraisen auringon kosketuksen kasvoille suoraan purkista. Tätä tavaraa sotketaan pari pisaraa omaan kosteusvoiteeseen ja levitetään sitten kasvoille. Tulos on kuin olisi hetken nauttinut auringonpaisteesta Italiassa, jonkin ihanan piazzan terassilla Aperol Spritziä nauttien. Ei siis mitään oranssia kelmua vaan kaunis je ne sais quoi kasvoilla 😉 Hyvää tavaraa ja kyllä, pienen pieni 15 ml pakkaus kestää koko kevään, kesän ja syksynkin. Tätä meinaan alkaa käyttää just nyt heti ja fuulata muita luulemaan, että olisin iloisesti paistatellut päivää jossain, missä aurinko oikeasti jopa paistaa 😉

Pieniä herkkuja kasvoille

Lenkkeily. Lupaan pyhästi lähteä taas juoksemaan, sillä kroppa on viimein palautunut raskaudesta. Joku ehkä muistaa lukeneensa, että mulle tuli aika iso erkauma tästä toisesta raskaudesta, jota olen nyt maltilla jumpaten saanut kuntoon. Voima on palannut takaisin keskivartaloon ja siten lenkkipolut saavat minusta taas tutun vieraan. Mähän en koskaan ole ollut mikään himojuoksija ja toisinaan lenkki on päättynyt lyhyeen kun juoksu ei vaan kulje. Muistan, kuinka ekan kerran lähdin vuosikausien tauon jälkeen lenkille. En jaksanut juosta kuin kaksi lyhtypylvään väliä ja jouduin antamaan itselleni luvan kävellä ja juosta vuorotellen koko loppumatkan. Tahkosin vajaan viiden kilometrin lenkkiä lopulta varmaan tunteroisen. Mutta sinnikkäällä toistolla juokseminen helpotti koko ajan ja vei lopulta ihan mukanaan. Se oli (ja on yhä) yhtä aikaa ihanaa ja kamalaa. Lopulta mä juoksin seuraavien kahden vuoden sisään kolme puolimaratonia ja olin varmasti parhaassa fyysisessä kunnossa kestävyyden osalta mitä koskaan ennen.

Juoksemisessa mua viehättää ehkä se harrastamisen helppous tai sitten se, että voi olla tovin ihan vain omien ajatuksiensa kanssa ja kuunnella omaa hengitystään. Ja edistyksenkin näkee ihan viikoissa. Se sopii hyvin tämmöiselle kärsimättömälle luonteelle 🙂 Johonkin juoksutapahtumaan olisi myös mukavaa taas pitkästä aikaa osallistua – matkan pituudesta viis. Ja uudet vermeetkin voisi hommata. Oon ollut aina Asics käyttäjä ja juossut Kayanoilla jo vuosia, mutta nyt voisin tutkia tarjontaa vaikkapa New Balancelta. Uusia juoksutrikoita oon myös kuolannut jo pitkään Gymnationilta 🙂 Mä oon näissä juoksuvermeissä tyyppiä ”pidä kunnes iho hiiluu läpi” 😉 Käytössä oleva juoksutakki on reilut viisi vuotta vanha ja talvitrikootkin niin pidetyt, että heijastinnauhat jo kiertyy lahkeissa käppyrälle. Kyllä – olisi aika varmasti jo uusia näitä 😉 Katsotaan mihin ihanuuksiin lopulta päädyn!

Kevät mekko. Tää on niin pakko saada. Mä rakastan keväänä kauppoihin hiipiviä värejä! Ongelma mulle on vaan se, että vaikka mä ihastuisinkin nopeasti johonkin sävyyn tai kuosiin, pelkään, että se jää täysin käyttämättä, jos se on liian rohkea. Yleensä mä hingun uutta kevät mekkoa esikoisen synttäreille helmikuussa. Ja siinä samassa mekossa saatetaan hyvinkin viettää myös koko kesä. Oon myös löytänyt maksimekot ihan viime vuosina. Tää SilkFredin Dove maksimekko on ihan mun lemppari ja mikä parasta, se löytyy useissa eri kuoseissa ja väreissä. Jos et oo jo selaillut SilkFredin valikoimaa, niin kannattaa! Niillä on paljon ihania vaihtoehtoja mun lempparikategoriasta: äitiysmekko ilman, että se on äitiysmekko 😉 Kietaisumalliset mekot ja paitamekot ovat täydellisiä imetykseen ja niiden käyttöikä jatkuu helposti imetyksen päätyttyäkin. Ja hahaa, esimerkiksi tämä Dove-mekko on juuri tällainen 🙂 Saattaapa hyvin olla, että päädynkin vain hankkimaan tämän saman mekon eri värisenä. Toisaalta myös Marimekolla on menossa hyvät alet ja tätä Solmu Karuselli -mekkoa kuolasin jo viime kesänä. Näen itseni yhdistämässä tähän mun valkoiset tennarit, jotka lepäsi viime kesän yli.

Mulla on muuten puhelimen kuva-albumissa kategoria ”muoti” ja sinne mä napsin makupaloja instasta, mainoksista, postituslistoilta ja tietty SilkFredin Try on Tuesday:sta. Sitten kun hankkiminen on ajankohtaista, niin selailen tän mun kansion läpi ja haen inspiraatiota kaikessa rauhassa. Impulsiiviostokset on jääneet tällä tyylillä historiaan. Yleensä siellä mun kansiossa sitten lopulta hengaa yksi-kaksi vaihtoehtoa, joita palaan tuijottamaan aina uudestaan ja uudestaan. Siinäpä se ostopäätöskin on sitten jo syntynyt 😉 Niin kuin nytkin! Tsekkailkaapa instaa lähipäivinä niin näette kumpaan ylläolevista mekoista päädyin 🙂

Uusi koti. Jätin parhaan viimeiseksi 😉 Mä olen tehnyt tässä talven aikana henkistä eroa meidän nykyiseen ihanaan kotiimme ja haluaisin kovasti muuttaa. Nyt kantakaupungin kainalossa asuminen on ollut ihan parasta ja on ollut super luksusta hurauttaa keskustaan viidessä minuutissa. Mut mielessäni mä näen jo sen uuden kodin. Kodin, jossa on kunnolla tilaa meille kaikille ja tietenkin leluille, leikeille ja kotityöskentelylle. Ja ah, siellä saisi olla sauna! Ja kunnon tilat pyykeille. Ja ehkä pesutorni. Takka. Kylpyamme. Uutta kotia etsiessä sallin itselleni roppakaupalla haaveita mutta realistinenkin pitää olla ja jostain on varmasti pakko karsia. Aluekin on hakusessa. Hyvät koulut ja päiväkodit toki pitäisi olla. Eikä ajatus kahden auton taloudestakaan pelota, jos pitää kauemmaksi lähteä. Kauheen aikuismaista ajatella, että me ollaan nyt hakemassa juuria pitkäksi aikaa meille kaikille. Siispä tämä tuskallisen pitkä prosessi on ajatuksen tasolla käynnistetty ja toivottavasti se nappaisi tuulta alleen nopeasti. Näen jo itseni pakkaamassa muuttolaatikoita 😉 Mulla liittyy muuttamiseen pakkaamisen lisäksi paljon suunnittelua, laatikoiden sisältöjen analyyttistä koluamista, tyhjennystä, luopumista ja uuden tuomista tilalle. Se on melkein kuin jokin omituinen henkinen retriitti, josta nautin aivan älyttömän paljon 😉

Entrance goals 😉

Oonkin jo kasannut jäätävän vuoren tavaraa vintille odottamaan kirppiskeikkaa. Tuntuu tosi puhdistavalta laittaa itselleen käyttämättömäksi jäänyttä vaatetta ja lastentavaraa myyntiin. Sitteri ja unipesä löysivätkin jo uuden kodin. Niin ne lapset vaan kasvaa kohisten! Toivottavasti tän varastontyhjennyksen jälkeen ois myös kaman kantaminen uuteen kotiin asteen verran kevyempää. Sormet ristissä, että uusi unelmakoti löytyisi pian 🙂

Ihanaa kevään odotusta sulle!

pus, Paula

*

2 Comments

  1. Hannamari says:

    Mä olen kanssa löytänyt tuon Evolven Hyaluronic Eye Complexin 🙂 Ja tulevaisuutta silmälläpitäen, Espoo on hyvä paikka asua 😘….

    1. Upeeta kamaa, eikö!! Olen myös hullaantunut saman sarjan Daily Renew kasvovoiteeseen. Siinä on ihana, lempeä tuoksu. Kandee kokeilla 🙂 Ja kyllä, Espoo on varmasti erinomainen paikka asua. Siten se on myös meidän hakuvahdissa mukana. Katsotaan mistä itsemme löydetään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän lempparit