Kun aloitin kirjoittamaan tätä blogia lokakuussa, en olisi osannut edes kuvitella, kuinka ihana joukko tätä ajatusteni vapaapudotusta on käynyt jo tutkimassa. Tähän mennessä lukukertoja mun sivustolla on pitkälti yli 1200. Iso kiitos juuri sinulle, kun olet löytänyt mun sivuille, lukenut mun juttuja ja ehkä tykännytkin niistä.

Mä teen tätä kirjoittamista itseni vuoksi. Ajattelin, että äitiyslomani aikana olisi ihanaa saada jokin keino purkaa ulos omia ajatuksiani ja kokemuksiani perhe-elämästämme, mun lapsista ja kaikesta, mitä tähän äitiyden arkeen liittyy. Omalla tavallani toki. Äitinä oleminen on tosi raskasta ja se vastuu näistä pienistä ihmisistä on aivan käsittämättömän suuri paino harteilla. Mutta ei se tarkoita, etteikö tätä hommaa voisi silti pyörittää suu hevosenkengällä ja keskittyä niihin ihaniin asioihin, joita tämä elämä on eteeni heittänyt. Kuten vaikka ihan ihkaeka oman lapsen tekemä äitienpäivänkortti. Tai yhteiset lomamuistot. Tai vauvan ensimmäinen hymy. Ah! Pakahdun! Niin mä lähdin tekemään jotain, mistä en tiennyt mitään. Mutta eihän tänä Youtube-tutoriaalin kulta-aikana blogin perustaminen voi olla kamalan vaikeaa. Eihän? No ei todellakaan! Sitä paitsi, omien sivujen rakentaminen oli ihan äärimmäisen hauskaa hommaa. Jotain, mitä en ole koskaan ennen omassa työssäni tai vapaa-ajallani tehnyt.

Siispä nyt pieni hengähdyshetki joulun pyhiksi ja katse kohti ensi vuotta. Se ei toivottavasti ole yhtä rajoitettu ja suljettu kuin tämä koronavuosi, vaan tuo mukanaan positiivisia tuulia, hyviä uutisia ja valoa kaikkien meidän päiviin. Kevättä kohti mennään!

Nyt toivotan sinulle, lukijani, ihanaa joulua ja onnea ensi vuoteen! Kaada kuppiisi höyryävän kuumaa glögiä, käperry sohvalle napostelemaan suklaata tai vaikka näitä ihania kanelimanteleita, joita voi tehdä nopeasti lasten kanssa yhdessä. Ainakin mittaushommat sujui meidän neitokaiselta sangen mallikkaasti, massan käsittelyn ja jäähdyttelyn hoitikin sitten äitee itse.

Ensi vuoteen!

pus, Paula

*

Kanelisokerimantelit

  • 6 dl kuorellisia manteleita
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 rkl vettä
  • sormisuolaa

Mittaa mantelit, sokerit, mausteet ja vesi kattilaan. Kuumenna ja sekoita huolellisesti. Kun seos alkaa kuplia, miedonna lämpö ja lisää ripaus sormisuolaa. Sekoita, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Varo polttamasta sokeria! Kaada mantelit leivinpaperille. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa ja anna jäähtyä. Napsuttele irti toisistaan, pakkaa ilmatiiviisiin lasipurkkeihin tai nauti heti. Purkeissa mantelit säilyvät viikkoja. Ne ovat myös oiva lahja!

Resepti: Kaikkien aikojen Jouluherkut 2/2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meidän lempparit