Pakko tunnustaa, että vaikka kesä on ihana, niin rakastan Helsingin syksyä!

Mä olen ehdottomasti saapas-, sukkahousu- ja takki-naisia ja musta on ihanaa asustaa huiveilla, hanskoilla, kengillä ja laukuilla. Ihan vain muuttamalla yhtä tai kahta osaa, saa asukokonaisuudesta hetkessä toisenlaisen.

Mulle syksy on se ihana kuulas ja kirpsakka syyspäivä, jolloin aurinko vielä paistaa niin, että tarvitsee aurinkolasit. Ei se kamala musta myräkkä, jolloin viima pureutuu syvälle selkäytimeen. Vaikka mä olen lenkkeillyt koiran kanssa säässä kuin säässä puolet elämästäni, niin en silti arvosta sitä kuuluisaa koiranilmaa yhtään. En, vaikka yllä olisi kuinka hyvät releet myräkkää kohtamaan (täytyy myös todeta tähän yhteyteen, ettei meidän hauvoista yksikään ole ollut sellainen himoliikkuja, että olisi paukannut remmi tiukalla suoraan myrskynsilmään).

Vauvan kanssa syysulkoilu on ihan parasta! Yleensä pikkutyypit tykkäävät koisia raikkaassa ulkoilmassa hyvin, joten itsekin saa kunnon annoksen hookaksoota. Ja kun kadut ovat vielä puhtaat, on vaunuilla helppoa puskea menemään. Mä vaihtelen aika paljon sitä, minne mun vaunulenkit suuntaa: Töölönlahtea kiertämään, rannoille, Keskuspuiston metsiin tai Helsingin keskustaan. Oli kohde mikä tahansa, ei missään näissä ole kovinkaan paljoa ruuhkaa puolenpäivän maissa, jolloin minimies nukkuu pisimmät päikkärinsä. Siinä vaunuja työnnellessä, voi uppoutua täysin omiin ajatuksiinsa; kuunnella podcasteja, luukuttaa napeista täysillä Nirvanaa tai vaan pysähtyä ihastelemaan maisemia ja ruskaa.

Vaikka mun mielestä lounge-wear on tän päivän ykkösjuttuja (ja niissä tulee hengattua himassa paljon!), on silti kivaa toisinaan laittaa vähän muutakin päälle ja lähteä vaikka kahvi kädessä ikkunaostoksille.

Nämä ihanat aurinkoiset syyspäivät eivät oikeastaan vaadi vielä niitä hoocee telaketjumaihareita tai kumisaappaita, vaan lenkkareissa pärjää ihan hyvin. Mä olen ihastunut sellaisiin, joissa on vähän paksumpi pohja, jotta raparoiskeet ei ihan heti yllä kengästä läpi. Ihastuin Tommy Hilfigerin valkoisiin tennareihin, joilla painelin menemään koko kesän. Parin kesäkuukauden tehokäytön jälkeen ne oli kyllä melkoisen hurjassa kunnossa, joten pesin ja huolsin ne talviteloille ja etsin jalkoihini vähän vastaavanlaiset mustat versiot. Tämän kuvassakin näkyvän parin nappasin mukaan Dinsko:sta.

Helsingin syksy (ja talvi) vaatii väkisinkin useampia takkeja, koska sää on enimmäkseen lauha. Avoin meri tuo tullessaan välillä sen kuuluisan ”Helsinki weather”:in, eli kamalan harmaan sään, jossa jääkylmän tuulen seassa vihmoo pieniä jäisiä pisaroita vinottain vasten naamaa. Tähän säähän on tietty oltava hyvä tuulen kestävä rotsi, mielellään reiteen asti ellei pidempikin. Huppu on bonus. Tähän tarkoitukseen mä löysin sattumalta Helsinki Outletista Kari Traan rotsin ja se on loistava! Saa kopioida käyttöön hei:

Ja sitten keskusta-chillailuun omansa, kenties hieman siistimpi versio. Mä etsin klassisia takkeja mm. seuraavilta merkeiltä: Zara, Marimekko, Samsøe & Samsøe, COS ja Andiata. Varsinaiset toppatakit saa käyttöä sitten kevättalvesta, jos enää silloinkaan 🙁

Mulle ulkovaatteiden tulee olla ehdottomasti aikaa ja säätä kestäviä. Inhoan olla joka vuosi etsimässä uutta takkia, jonka vuoksi yritänkin löytää kestäviä materiaaleja ja ohittaa super-trendit, jotka ei vaan enää ens kaudella näytä hyvältä.

Tässä elämäntilanteessa tehokkaat nettisivut ovat ihan must hyvien ostosten tekemiseen! Mulla ei vain ole aikaa vuorokaudessa loputtomiin (ah, se olisikin melkoista, jos olis!) ja haluan suoriutua ostoksista vauvan kanssa nopeasti.

Takki on ostoksena (kenkien lisäksi) mulle sellainen, että harvoin ostan niitä suoraan netistä sovittamatta. Esimerkiksi Zaran nettisivut ovat ihan mahtavat täsmäiskun luomiseen; tsekkaan valmiiksi tuotteet joista pidän, tarkistan missä myymälässä ne ovat hyllyssä ja suorin sovittamaan niitä kootusti kerralla. Jos tuotteita on vähän, saatan soittaa myymälään etukäteen ja pyytää varaamaan ne minulle. Zaralla on myös loistavia tuotteita kierrätysmateriaaleista ja mahdollisuus shipata kansainvälisiltä sivuilta tuotteita mihin tahansa Suomen myymälään. Ja koska voin liikkua silloin kun muut eivät, vältän isot ruuhkat kaupoissa. Win-win.

Takki: Zara / Kengät: Dinsko / Mekko: Seraphine Maternity / Vauva: Ihana
Takki: Zara / Kengät: Dinsko / Mekko: Seraphine Maternity / Vauva: Ihana

Olen diggaillut myös tosi paljon kevyistä duster-takeista, joita ei solmita kiinni, joten yllätyin positiivisesti kun Zaralta löytyi tähän alkusyksyyn sopiva lämpimämpi versio kierrätetystä muovista (…tekstiilialan innovointi ei lakkaa ihmetyttämästä mua; siis se näyttää ja tuntuu ihan villakankaalta!!) Ihana vihreä väri myös miellytti ja sopii yhteen olemassa olevien asusteiden kanssa. Myös toinen takkihankintani tälle vuodelle sattui löytymään Zarasta. Kas tuosta pääsette näkemään molemmat:

Kyllä näillä nyt kelpaa huristella rattaiden kanssa! Ei muuta kuin ulkoilemaan!

pus, Paula

ps. Syksyyn liittyy mulla vahvasti myös vakava kotoilu. Siispä olen laittanut pari helppoa DIY-projektia tulille, joista lisää myöhemmin.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän lempparit