Kun pikkuveli oli saapumassa maailmaan, olimme ajatelleet käyttävämme isosiskon perintövaunuja myös hänelle. Isosisko kruisaili Britax Go BIG yhdistelmillä, jotka toimivat meille erittäin hyvin. Mutta syystä tai toisesta asioidessamme jälleen AT-Lastenturvan osaavan henkilökunnan luona Stockalla, päädyimme testailemaan heille juuri rantautunutta merkkiä UPPAbaby.

Kyseinen brändi on tuulahdus ison meren toiselta puolelta ja on dominoinut jenkkimarkkinoita jo tovin. Bongasin muuten nämä samat kärryt Selling Sunset -realitysta, jota on aivottoman ihanaa seurailla, vaikka imetyksen ohessa – sen verran merkityksetöntä Netflix-hömppää 😉 Ilmeisesti UPPAbabyn suosio on kasvanut myös Euroopassa, ainakin Ruotsissa. Rakas naapurimme on mulle aina pohjolan benchmarkkaaja muodin ja trendien osalta 🙂

Siinä toisella kädellä näitä V2 rattaita työnnellessäni pitkin Stockan käytäviä tajusin, että itse asiassa haluankin vaihtaa nykyiset rattaat näihin. Siispä, Britax:it myyntiin ja kaupat näistä.

Kasausta vaille ja…

Paketin saavuttua huomasin heti, miten sisältö oli sommiteltu kauniisti. Pieni ohjekirjanen oli lokeroitu nätisti paketin päälle ja kaikki osat pakattu niin, ettei ohjetta lopulta edes tarvittu kasaamiseen. Kaikki oli hyvin yksinkertaista. (Bonuksena pakkauksen ulkonäkö, se oli minusta esteettisesti hyvin miellyttävä.)

Runko on erittäin kevyt, mutta suuri, jotta järkälemäisen isoon alakoriin saa tungettua puoli elämää mukaan. UPPAbabyn alakorin takareuna joustaa, jotta sinne saa pullautettua sisään isommankin ostoskassin. Taivaallista, sillä mä inhoan joutua sommittelemaan mukana kulkevia tavaroita ”omille paikoilleen”. Kyllä niiden pitää asettua asumaan alakoriin kirjaimellisesti heittämällä.

…valmis!

Mun arjessa on ihan normaalia piipahtaa kaupassa kävelylenkin päätteeksi ja raahata sieltä kotiin isot kauppakassit (ja ehkä jokin nettiostos-erehdys postistakin) ja miksei kyytiin pitäisi mahduttaa myös isosiskon potkupyörä kun sillä ei jakseta enää potkia, joten ekstra iso alakori on mulle must.

Vaunut ovat kevyet kuin mitkä ja kieppuvat ketterästi täyskumipyörillä ympäri, ihan vain sormella tuupaten. Pumpattavia pyöriä en olisi harkinnutkaan, sillä haluan vapauden louhia läpi juurakoiden ja kanttikivien. Itse tykkään myös siitä, että ratasosaa käytettäessä istuinosa taittuu yhdessä rungon kanssa kasaan. Isot rattaat matkustavat meillä paljon auton kyydissä, joten helppo kasaaminen takakonttiin on välttämätöntä.

Pieniä kivoja design-juttuja on lukuisat värivaihtoehdot ja nahkaverhoilu työntöaisassa, joka by-the-way, lukittuu yhdellä napin painalluksella halutulle korkeudelle.

Koska pikkuveli syntyi juhannuspäivänä, tuli UV-säteitä torjuva esiinvedettävä lisäkuomukin tarpeeseen. Ja siellä se tyyppi sitten onkin tyytyväisenä pötkötellyt memory foam patjalla.

Kohta pääsemme siirtymään keinumaiseen ratasosaan, jonka säädöt ovat myös yhdellä kädellä tehtäviä (koska toisessa kädessä on aina puhelin, kahvi tai toinen lapsi) ja joka vapauttaa vielä enemmän tilaa alakorista.

Ja ihme ja kumma, tämä runko palvelee myös tupla- ja triplarattaina. Neljännekin muksun saisi vielä nostettua mukaan seisomalaudalle. Meille tosin tässä yhteydessä riittää tuo seisomalauta isosiskolle, mikä onkin ollut iso hitti. Ehkä ainoa kritiikkini liittyykin tuohon seisomalautaan, joka ei ole minusta ihan niin nätti kuin vaunut itse. Miksi siihen on haluttu lisätä puuta, on minulle mysteeri. Mutta säädöt on hyvät ja isosisko diggailee siitä, joten meille passaa!

Seisomalauta (tai piggyback niin kuin ameriikassa)

Kaiken kaikkiaan olemme näihin vankkureihin varsin tyytyväisiä ja ostaisin ne uudelleenkin tämän kokemuksen perusteella.

Oletteko te kokeilleet tai harkinneet UPPAbabya?

Tästä tutustumaan:

Hauskoja vaunutteluita!

pus, Paula

*

4 Comments

 1. Mia says:

  Hei Paula! Oli kiva lukea juttusi Uppababyn Vista V2 vaunuista, koska harkitsen näiden hankkimista tulevalle lapsellemme. Mikä on ollut kokemuksesi näistä vaunuista talvella? Kulkivatko hyvin tai tuliko jossain vaiheessa kelit vastaan? Miten muuten ovat toimineet erilaisissa maastoissa?

  1. Heippa Mia!

   Kivaa, että olet löytänyt tiesi blogiini 🙂

   Kyllä minä voin suositella näitä kiesejä. Kokemuksemme talvikäytöstä ovat nekin positiivisia: Uppat ovat kevyet mutta runko on silti tosi vahva. Meillä kyytiin tungettiin iso pulkkakin kauppakassien lisäksi alakoriin keikkumaan 😉 Sohjossa toki kaikkien rattaiden työntäminen on melkoista jumppaa, mutta meidän ei ole vielä tarvinnut lukita etupyöriä, eli eteenpäin pääsee kyllä hyvin. Pahimmalla juurakkoreitillä mielestäni Britax Go BIGien jousitus on ollut aivan omaa luokkaansa – siihen eivät nämä rattaat ole voineet vastata. Mutta ei se ole minua haitannut, sillä tyypillisimmin ulkoilu tapahtuu kuitenkin auratuilla ja huolletuilla reiteillä eikä pystymetsässä 😉 Ehdoton plussa on kyllä rungon kestävyys ja korkea maksimipaino ratasosan istuimessa. Meillä istuu jopa isosisko toisinaan huilimassa rattaiden etupuolella eivätkä nämä kiesit ole lisäpainosta moksiskaan. Ja miksi olisivat, sillä runko on suunniteltu kestämään peräti kolmen muksun paino (plus yksi vielä piggy backiin). Se on ollut aivan käsittämätön plussa sillä sitten rattaiden vaihto ei ole välittömästi edessä.

   Mukavaa syksyä!

 2. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone
  to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to find out
  where u got this from.
  thanks

  1. Hi Susan,

   Thank you for your comment! And nice that you found your way in to my blog! 🙂 I have used a theme in WordPress called Blossom. They have several options available, some are free and some come with a reasonable cost. I currently use a pro version which comes with annual fee. The lay-out, fonts, colors and photos are by me though.

   Good luck with your blog! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meidän lempparit